Rusija saopštila da ima prepisku sina predsjednika SAD o finansiranju sumnjivih biolaba

Objavljeno: 31.03.2022, 20:34h

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da posjeduje prepisku Hantera Bajdena, sina predsjednika SAD Džozefa Bajdena, sa saradnicima Uprave za smanjenje prijetnji Ministarstva odbrane SAD i organizacija Pentagona u Ukrajini. Saopštenje koje su prenijeli ruski mediji izdao je danas načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Igor Kirilov.

“Sadržaj pisama pokazuje da je Hanter Bajden igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine. On je obezbijedio sredstva za kompaniju ‘Black and Veać i Metabiota’, rekao je Kirilov.

Prema njegovim riječima, objavljena prepiska svjedoči o tome da su pravi ciljevi Pentagona u Ukrajini daleko od naučnih ciljeva.

“Tako u jednom pismu vlasnik kompanije ‘Metabiota’ navodi da će aktivnost kompanije biti usmjerena na obezbjeđivanje ‘kulturne i ekonomske nezavisnosti Ukrajine od Rusije’, što veoma neobično zvuči za jednu biotehnološku kompaniju“, naveo je Kirilov.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register