Vladana Vučinić: Slijedite svoje snove

by | mar 17, 2022 | Intervjui, Novosti | 0 comments

Vladana je rođena u Podgorici gdje se i školovala. Ona ima osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka UCG.

Vladanu djetinjstvo najviše asocira na Skoplje, babu i dedu ali i na miris pečenih paprika.

Evrovizija je bila njen san, a put do nje bio je trnovit. Možda je upravo to uzrok njenog odgovora na pitanje šta bi poručila Vladani koja ima deset godina. “Da slijedi svoje snove”, odgovorila je Vučinić.

Najvažnije obećanje koje je sebi dala je da nikada neće praviti kompromise zarad uspjeha.

 

Ranije je bila i aktivna u politici. “Kroz politiku i ljude koje sam upoznala u njoj sam naučila da je ona isključivo sredstvo za ostvarivanje ličnih, ne i opštih ciljeva, i to bez izuzetka! Zato nije za mene.”, rekla je ona o svom učešću u društvenim promjenama.

Muzici je posvećena oduvijek. Još 2003. godine izvela je numeru “The Power of Love” Selin Dion, na televizijskoj emisiji Intro, gdje je publika i upoznala. Učestvovala je na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima u kamernoj muzici i solo izvođenju.

Muzikom je počela da se bavi mlada, a za mlađe generacije danas ističe: “Mlađe generacije slušaju trash nažalost. Ne mislim na ovaj Balkanski nego i na svjetski.”.

Pjesmu “Breathe” kojom će se Vladana predstaviti na ovom takmičenju napisala je sama. Pjesma je nastala usljed tuge izazvane smrću njene majke. Za izvedbu pjesme, Vladana je za PCNEN kazala da će presudne biti emocije. “Koliko me emocije preplave – toliko ce nastup biti bolji.”, istakla je ona.

Vladana voli da sluša Roisin Murphy, grupe Radiohead, Massive attack i Depeche Mode. Posebno cijeni i muzičara Thom Yorke.

Po glasu umjetnica, po obrazovanju novinarka a po modi Chiwelook. Chiwelook je savremeni crnogorski online nedjeljnik o modi i umjetnosti. Vladana je glavna i odgovorna urednica ovog bloga. Listajući ovaj online modni kutak pronaći ćete različite tekstove, fotografije i priče. Chiwelook je za kratko vrijeme postao sinonim za kreativnost i osvježenje na domaćem medijskom nebu. Za Vladanu, ovo predstavlja jednu veliku ličnu satisfakciju, jer je blog nastao iz zabave, a ne iz želje za bilo kakvom zaradom.

Za PCNEN Vladana je otkrila i da rijetko čeka zeleno svijetlo na semaforu, bez obzira da li žuri. Na pitanje koju supermoć bi voljela da ima, ona navodi nevidljivost.

 

Nevena JOVANOVIĆ

0 Comments

Submit a Comment