'; ?>

Održan ‘Karotrc’ u Herceg Novom

Objavljeno: 13.03.2022, 19:57h

Veliki broj građana i posjetilaca iz zemlje i regiona se okupio danas u Herceg Novom, gdje je, u okviru 53. Praznika mimoze, organizovana atraktivna trka karića „Karotrc” u kojoj je učestvovao rekordan broj takmičara.

Više od 150 vozača i vozačica iz Trebinja, Banja Luke, Beograda, Kruševca, Šibenika, Prugova, Tivta, Kotora, Cetinja, Podgorice i Herceg Novog, na ručno izrađenim vozilima – karićima, spustilo se iz srca grada do luke Škver, pokušavajući da za što kraće vrijeme pređe stazu dugu 700 metara i u isto vrijeme oduševi publiku koja je ispunila mjesta uz stazu.

Najuspješniji i najzapaženiji takmičari nagrađeni su novčanim i robnim nagradama, u više kategorija. Među Jednosjedima – K1 najbolji je bio Nemanja Kašćelan, drugo mjesto osvojio je Dimitrije Tadić, a treće Ernes Senadović.  U kategoriji Dvosjeda – K2 prvo mjesto pripalo je Nemanji Kašćelanu i Ahmedu Senadoviću iz Kotora koji su postavili novi rekord, drugo mjesto je osvojila ekipa “Kumovi” iz Herceg Novog, a treće “Bemvejac” iz istog grada. U kategoriji Trosjed – K3 pobjednički tim je “GrandPrix” iz Kotora, drugo mjesto zauzela je ekipa “Desoto”, a treće “Pub Got”.

Tradicionalna nagrada za “Najsporijeg karića” pripala je Milošu Miloševiću iz Trebinja, a kao najstariji učesnik nagrađen je Zoro Marineti koji ima 75 godina. Nagradu za najmaškaraniji karić osvojio je Ivan Bilafer. Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Mjesnoj muzici Đenović, a treće su osvojili Mladen Oljača i Dragana Ognjenović. U kategoriji najatraktivnija vožnja nagradu su osvojili Đaković Siniša, Tabaković Nenad i Kukalj Tomislav – ekipa “Pub Got”. Najorginalnije ime karića osmislio je Milan Lučić “Mića iz parkića”. Kao najbrži ženski takmičar nagrađena je Aleksandra Đorđević, a za najbolji štimung na trci “Pub Got”. (Izvor: Mediabiro)

Trke Karića: Pobjednici

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register