Pavlović: Insistiranje na ‘proruskoj’ orijentaciji u Crnoj Gori je ćorsokak

Objavljeno: 28.02.2022, 21:17h

“Dijelu crnogorskog društva koji je tradicionalno naklonjen ruskom stanovištu treba da bude jasno da se napadom na Ukrajinu Rusija svjesno povukla sa evropske pozornice i dugoročno odrekla bilo kakvog političkog uticaja na evropskom kontinentu. To se odnosi i na naš prostor”, napisao je mladi crnogorski politički teoretičar Feđa Pavlović na svojoj FB stranici.

“Rusija je digla ruke od aktivnog učešća u evropskoj politici, a samim tim i od Zapadnog Balkana, i to je cijena koju je Putinov režim pristao da plati. Važno je da oni koji prema Rusiji i ruskoj politici gaje određene afinitete budu svjesni ove nove geopolitičke realnosti. Rusofilija na Zapadnom Balkanu, kao strateški pravac i  ideološka orijentacija, izgubila je svog osnovnog promotera, a time i svaki kredibilitet”, ocijenio je Pavlović.

“Za one koji u Crnoj Gori pretenduju na bilo kakav oblik učešća u izvršnoj vlasti, jasan otklon od politike Putinovog režima predstavlja jednu takvu neminovnost. Insistiranje na ‘proruskoj’ orijentaciji nakon što je sama Rusija odustala od projekta koji tu orijentaciju čini iole smislenom nije nikakva principijelnost, već naprosto – ćorsokak, i put u trajnu političku izolaciju”, upozorio je Pavlović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register