Advokati Rodić, Gazivoda i Radulović dobili satisfakciju

Objavljeno: 06.02.2022, 16:20h

Advokati Goran Rodić i Siniša Gazivoda, te advokatica Marija Radulović, su se oglasli danas saopštenjem za medije u kome su naveli da je Osnovni sud u Podgorici donio pravosnažnu presudu po njihovoj tužbi, kojom je utvrđeno da im je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nezakonitim postupanjem “povrijedilo osnovna ljudska prava i to: pravo na psihički (duševni) integritet, pravo na čast, pravo na ugled, pravo na zaštitu privatnog života, pravo na dostojanstvo i pravo na prepisku i lične zapise, kao prava ličnosti”.

Dan pred početak suđenja liderima Demokratskog fronta (DF) za navodni državni udar, SDT je na svom zvančnom veb sajtu objavilo transkripte komunikacije advokata branilaca i njihovih klijenata pod naslovom “Specijalno tužilaštvo predstavlja oblike specijalnog rata“. Pod tim naslovom, objavljeni su transkripti telefonskih razgovora i prepiske preko Whats Upp mreže, advokata Gorana Rodiću, koji je bio branilac Milana Kneževića, jednog od dvojice optuženih lidera DF. Na osnovu te prepiske, SDT je u javnost izašlo sa ocjenom da se protiv njega i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića vodi “specijalni rat”, kako bi se tužilaštvo “spriječilo da kroz istražni postupak pribavi dovoljno kredibilne dokaze“.

O ovome su neki mediji opširno izvještavali, prenoseći optužbe SDT.

Advokat Rodić je tada kategorično odbacio optužbe na svoj račun i izjavio kako motive za lažno optuživanje nalazi u pokušaju njegove diskreditacije u poznatim predmetima gdje postupa kao branilac.

Transkrpti se više ne mogu naći na sajtu SDT.

Advokatska komora osudila postupak SDT

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register