Brnabić: U planiranje ubistva Vučića uključeno dvoje crnogorskih državljana  

Objavljeno: 27.01.2022, 10:25h

Srbijanska premijerka Ana Brnabić je, gostujući u Dnevniku RTS, rekla da nije otklonjena pretnju po život predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da su glavni za planiranje atentata van dometa službi Srbije.

“Ono što je važno da naglasim za sve naše građane: u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, van dometa su naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih”, rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, u planiranje ubistva Aleksandra Vučića uključeno je dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država – i unutar i van Evropske unije.

On je kazala da je Srbija zahvalna stranim partnerima s kojima sarađuje i razmjenjuje informacije. Pored ostalih, Evropolu, od kojeg je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa sa ciljem da izvrši atentat na predsednika Srbije, na čijem je čelu vođa “kavačkog klana” Radoje Zvicer.

Upitana da li Radoje Zvicer ima političkog nalogodavca, premijerka je odgovorila:

“Apsolutno sam sigurna, ne bih dalje govorila o tome, ali sam apsolutno sigurna. Ne bi mogao da postane tako jak, da razgrana svoju mrežu na takav način, ne bi mogao da postane jedan od na svetskom nivou najoglašenijih kriminalaca da nije imao i da nema takvu podršku”, kazala je Brnabić.

Beogradski tabloidi koji podržavaju aktuelnu vlast u Srbiji već su oumnjičili aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da stoji iza tzv. Kavačkog klana na čijem je čelu Radoje Zvicer.

Božo Prelević: Ljudima je preko glave Vučićevih izmišljenih atentata

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register