Pet članova Vijeća ni danas nije došlo na sjednicu

Objavljeno: 26.01.2022, 18:01h

Ni na ponovljenoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije se pojavilo pet članova Vijeća, koji su bojkotovali jučerašnju sjednicu.

Na današnjoj sjednici se nisu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik Odobra za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izvješaja o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju, za koji je zainteresovan veliki dio domaće javnosti, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Takođe je iskazana naročita neodgovornost kada je u pitanju razmatranje obavještajno-bezbjednosne procjene rizika i prijetnje po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbjednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo.

Vijeće vrši usmjeravanje i koordinaciju organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor.

Nije bilo kvoruma za sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register