Mitropolija: Ne podržavamo osnivanje manjinske vlade

Objavljeno: 25.01.2022, 14:23h

Mitropolija crnogorsko-primorska je, naglašavajući da je dio SPC u Crnoj Gori, obratila se javnosti saopštenjem u kome je poručila da “nije dala” podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore, “niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama”.

“Za Mitropoliju je dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Кao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere.

Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim. Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg”, rečeno je u saopštenju Mitropolije koje je izdato, kako je navedeno, “u vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register