Karaganov: NATO je rak Evrope i bolest treba teritorijalno ograničiti

Objavljeno: 20.01.2022, 07:37h

Sergej Karaganov, naučni rukovodioc Fakulteta za svjetsku ekonomiju i svjetsku politiku Visoke škole ekonomije i počasnog predsjednika prezidijuma Savjeta za spoljnu i odbrambenu politiku Rusije kaže da je NATO ‘evropski rak“ i predlažete „da se njegove metastaze ograniče kombinacijom terapijskih mera – vojne radiologije, političke hemije i slično“.

“Za početak, važno je priznati da je to upravo rak. I zasad se metastaze samo šire. Da bi opstao, NATO mora stalno da pojačava konfrontaciju. Hirurška intervencija bi mogla biti smrtonosna za potkontinent. Dakle, prvo je potrebno ovu bolest teritorijalno ograničiti – a onda ćemo da vidimo. I definitivno je dosta da tu bolest nazivamo ‘partnerom’. ‘Ćaskajući’ sa njom, samo smo joj pomogli da se raširi”, rekao je on u intervjuu koji prenosi Novi Standard.

On ne isključuje mogućnost (pod uslovom da se kroz ovaj period prođe dovoljno mirno) da će Rusija kroz 10 godina “imati pristojne odnose sa većinom zapadnih zemalja”. “I takvi odnosi bi nam bili veoma korisni. Jer, uprkos dubokom prijateljstvu sa Kinom, neravnoteža među nama će rasti, a oslanjanje na druge prijatelje nam ne bi škodilo. Koristio bi nam mir na zapadnoj strani”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register