Umrla hrvatska heroina Ankica Lepej

Objavljeno: 18.01.2022, 22:09h

U Zagrebu je od posljedica teške bolesti preminula Ankica Lepej, žena koja je devedesetih godina radila u banci i s pozicije bankarske službenice medijima otkrila neobične i neobjašnjive iznose novca na računu porodice Tuđman, tačnije na računu Ankice Tuđman, supruge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“U pitanju je bila jedna od najvećih afera devedesetih godina, koja niti do danas nije ostala zaboravljena. Zagrebačka policija tad je nudila milijun kuna onome tko otkrije tko je novinarima doturio podatke o računu Ankice Tuđman na koji je bilo položeno 210 tisuća maraka i 15 tisuća dolara, što je u ono vrijeme, kao što je uostalom i danas, bio vrlo respektabilan iznos.

Zbog svog čina Ankica Lepej je izgubila radno mjesto, a protiv nje je bio pokrenut i kazneni postupak. Ankica Lepej tad je dovedena na rub egzistencije, ali u javnosti je isticala da nikad nije požalila zbog onog što je učinila. Smatrala je da javnost ima pravo znati. Policija se nikad nije bavila porijeklom novca na računu Tuđmanovih, a iz tog vremena ostat će zamapćena i izjava Smiljka Sokola izrečena tim povodom. On je, naime, tvrdio da novac nije imovina”, piše riječki Novi list.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register