Tri taoistička zakona koja život čine boljim

Objavljeno: 13.01.2022, 08:05h

Svakodnevno se suočavamo sa životnim preprekama, ali ono što nam jedino može donijeti dobro je trud i rad na sebi

♥ Vjerujte situaciji. Što god da se dogodi, događa se s razlogom. Kada nešto ne ispunjava vaša očekivanja, to je situacija, a ne vi. Pouka ovoga je da ne odustajete. Prepustite se višoj sili i naučite prihvatiti sve što se događa, prilagođavajte se promjenama, ali vjerujte da ćete uspjeti. Vaš um će stvarati diverzije, vrtloge i prepreke, ali ne smijete dozvoliti da to zaustavi kreativni tok. Budite pozitivni i otvoreni za promjene – s ovakvim stavom život postaje lakši, a vi uspješniji.

♥ Budite zahvalni na svemu što se događa i prestanite se stalno žaliti zbog onoga što nemate. Promijenite svoj pogled na život. Gledajte na njega kao na dar, a ne kao na neku prinudu. Cijenite ljude koji vas vole, cijenite stvari koje posjedujete, budite zahvalni na domu, zagrljaju, osmjehu, prirodi… Mnoge stvari mogu nestati u trenu, zato izgovarajte češće “hvala” i “volim te”.

♥ Živite u sadašnjem trenutku. Razmišljajte o prošlosti samo kao o lekcijama, o budućnosti mislite kroz planove, nade i snove, a ne kroz strah; u sadašnjosti živite. Osvijestite kako vaše srce kuca, osvijestite da ste ovdje, baš sada u ovom trenutku. Ovaj trenutak se više neće ponoviti, zato maksimalno uživajte u njemu. Neka vam svijest o ljepoti sadašnjeg trenutka bude misao vodilja koja će vam donijeti sreću i mir, ali i bolje sutra. (Izvor: sensa.hr)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register