SDT podiglo optužnicu protiv bivše načelnice poreske uprave u Podgorici

Objavljeno: 12.01.2022, 15:15h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je saopštilo da je podiglo optužnicu protiv bivše načelnice Poreske uprave područne jedinice Podgorica S. M. (Stanislave Martinović) i još 21. osobe zbog sumnje da su zloupotrebom ovlašćenja u privredi, pranjem novca i falsifikovanjem isprava oštetili državni budžet za višemilionski iznos.

SDT je saopštilo da je Višem sudu u Podgorici 29. decembra 2021. godine dostavilo radi kontrole i potvrđivanja optužnicu podignutu protiv Martinović, M.P, nekadašnjeg državnog sekretar u Ministarstvu finansija, te osoba čiji su inicijali D.V, B.P, I.P, D.P, S.J, D.L, R.S, A.R, N.Đ, B.M, M.R, S.S, M.J, R.K, M.A, S.I, B.R, M.V, D.K, N.P, A.M.

Okrivljenima se stavlja na teret da su u periodu od 2011. do 2019.godine, organizovali i postali članovi kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje neodređenog broja krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od 4 godine ili teža kazna, a radi realizacije kriminalnog plana da pribavljanjem i knjiženjem fiktivnih faktura i privremenih situacija, te sastavljanjem isprava neistinite sadržine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica neistinitno prikazivali stanje i rezultate poslovanja, kako bi podnošenjem zahtjeva za povraćaj PDV-a izvlačili novac iz Budžeta Crne Gore, sa znanjem u trenutku prijema da potiče iz kriminalne djelatnosti i taj novac upotrebljavali za kriminalnu organizaciju kao takvu. Ovakvim djelovanjem pribavili su višemilionsku korist za kriminalnu organizaciju i okrivljena pravna lica i pričinili štetu budžetu u iznosu od oko 6.900.000,00€, koji predstavlja iznos protivzakonito povraćenog PDV-a iz Budžeta Države Crne Gore.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register