Vođstvo duše

Objavljeno: 05.01.2022, 08:30h

Kad smo ispravno vođeni, donosimo prave odluke, znamo tačno gdje otići, što učiniti, s kim se susresti… Jer, naša duša ima sve znanje i moć s kojima ostvarujemo svoje željene namjere, ili bolje rečeno namjere duše, a ne našeg ega.

Vodstvo duše dolazi u obliku misli i osjećaja kao i blagog “gurkanja”. Kad krenemo u dan, ako nismo sigurni što odabrati od dvije opcije, zastanimo i osjetimo kakav osjećaj nam dolazi iznutra, kad pomislimo na prvu opciju. Onda pomislimo na drugu opciju i pitajmo dušu što je ispravno za naš životni put.

Kad dobijemo iznenadan osjećaj radosti ili ispunjenosti u predjelu srca, to je odgovor duše.

Duhovno naprednije osobe ne moraju osluškivati, one su većinu dana vođene i uopšte se ne pitaju treba li učiniti ovo ili ono. One se potpuno prepuštaju vođenju duše.

To je inače, malo teže riječima opisati, jer je to zaista jedinstven doživljaj koji srećom ne nestaje nego se kontinuirano nastavlja, iz dana u dan. Zato je i ovaj pokušaj da se riječima iskaže ono što se zaista događa kad ostvarimo svjestan kontakt s dušom, vrlo slab i neadekvatan za ono što se istinski proživljava.

Budite uporni i kad to uspijete, vaš život će uskoro otići sasvim drugim tokovima, otvarajući vam na desetine novih prilika.

Što je najvažnije, bićete vođeni čvrstom rukom i nikad više nećete zalutati.

Iz vaših usta izlaziće prave riječi, vaše noge odvešće vas tačno tamo gdje trebate biti i u svakom trenutku biće vam jasno što trebate učiniti. (Izvor: Atma.hr)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register