Izbor za pjesmu Evrovizije RTCG u sjenci sukoba interesa

Objavljeno: 05.01.2022, 16:03h

Proces odabira predstavnika Crne Gore na takmičenju “Pjesma Evrovizije” ostaće potpuno nepotrebno u sijenci sukoba interesa jer je koautorka odabrane kompozicije Vladana Vučinić zaposlena u RTCG, ocijeniio je danas Media centar u saopštenju za javnost.

“Pravilnik o proceduri izbora kompozicije za Pjesmu Evrovizije kojeg je donio aktuelni Savjet RTCG 25. oktobra 2021. godine ne propisuje da autor i izvođač kompozicije ne mogu biti zaposleni u RTCG, kao što je to predviđao Pravilnik iz 2016. godine. Propust generalnog direktora (kao predlagača akta) i Savjeta RTCG je što su donijeli pravilnik koji omogućava ovu situaciju, čime su doprinijeli da ovaj proces ostane u sijenci sukoba interesa”, rečeno je u saopštenju koje je potpisao izvršni diretkor MC Goran Đurović.

MC navodi da potencijalni sukob interesa u izboru kompozicije za  Pjesmu Evrovizije postoji “jer su 5 od 10 članova Komisije koja donosi odluku o izboru kompozicije zaposleni u RTCG”.

“Nejasno je zašto je iz važećeg pravilnika izbrisana uloga gledalaca u izboru najbolje kompozicije. Pandemija ne može birti izgovor jer je i novogodišnji program sniman sa istim rizikom. Biće da nekome ipak nije odgovarala javnost u ovom postupku. Gledaoci neće imati priliku da čuju makar najboljih 10 od svih 24 kompozicije koje su pristigle na konkurs i neće moći da glasovima odluče pobjednika”, konstatuje MC.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register