MATA nagrada dr Marini Mijanović Markuš

Objavljeno: 24.12.2021, 21:17h

Ovogodišnju nagradu za doprinos razvoju i promociji novih tehnologija u Crnoj Gori (MATA nagrada) dobila je dr Marina Mijanović Markuš, redovna profesorica Mašinskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore.

“Ono što ju je u usko profesionalnom domenu kvalifikovalo za ovu prestižnu nagradu jeste doprinos u razvoju novih naučnih i inženjerskih disciplina kod nas i u regionu: mehatronike, savremene automatizacije i robotike. Njen rad u oblasti mehatronike rezultirao je otvaranjem prvog univerzitetskog studijskog programa u ovoj oblasti ne samo u Crnoj Gori, nego i regionalno, na kojem su upotrebljiva znanja stekli i premenjuju, danas prepoznati stručnjaci u zemlji i inostranstvu. Uspostavila je modernu laboratoriju za mehatroniku na Mašinskom fakultetu”, rečeno je, pored ostalog, u zvaničnom saopštenju o nagradi.

MATA nagrada dodjeljuje se pojedincima i institucijama koji su u prethodnoj godini ili u toku vremenskog intervala profesionalne aktivnosti ostvarili značajan doprinos razvoju i popularizaciji novih tehnologija u Crnoj Gori, regionu i šire. Doprinos uključuje naučni i stručni aspekt.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register