Starogodišnja regata 2021

Objavljeno: 16.12.2021, 08:45h

Izađite na more, biće nam lijepo, dajte ruke da što ljepša morska slika naroda Boke ode u svijet.

Javlja: Jedriličarski klub Delfin (Tivat)

Posljednji dan 2021. godine u Boki Kotorskoj obilježiće još jedna Starogodišnja regata, ultima morska fešta u godini koja će okupiti kompletnu jedriličarsku zajednicu zaliva, ali i veliki broj plovila na motorni pogon. Osnovna misija ovog sportsko-revijalnog događaja je kvalitetno druženje na moru i promocija Boke kao izuzetne sportske i kruzing destinacije tokom cijele godine.

Regatu predviđenu 31.decembra kalendarom Jedriličarskog saveza Crne Gore organizuje Sekcija krstaša JK Delfin predvođena entuzijastom Dejanom Farkašem, a kao tradicionalno kvalitetnu feštu zdušno je podržavaju JK Lahor Kotor, JK Jovo Dabović Baošići, JK Jugole Grakalić Herceg Novi i Porto Montenegro Yacht Club. Partneri regate su Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat, kompanija UNA Montenegro i Radio Tivat, a ovu svebokešku priču medijski sponzorišu i Radio Kotor i  Radio-televizija Herceg Novi.

Novina ovogodišnjeg izdanja Starogodišnje je ozbiljno sportsko nadmetanje u brodovima J70, gdje će se u kvalifikacijama susresti 12 ekipa predvođenih uglavnom poznatim imenima bokeljskog jedrenja. Plasman u finale zaslužiće najboljih šest. Nadjedravajući se u istovjetnim brodovima, najzad će nam pokazati ko prednjači u umijeću, te koga prati sreća. Regatno polje biće postavljeno ispred same rive Pine, pa će regatu biti moguće posmatrati i sa kopna.

Po najavama, u Open klasi će nastupiti najmanje 30 krstaša i drugih jedrilica, među kojima i do sada najveći broj ojedrenih barki na nekoj od domaćih regata. Organizacioni odbor poziva i vlasnike drugih plovila da se pridruže morskoj fešti u Tivatskom zalivu, kako bismo što ljepšu sliku zajedništva na moru i za more poslali u svijet.

Prijave ekipa za takmičenje u brodovima J70 otvorene su do 26. decembra, a predviđeno je da se kvalifikacije organizuju u periodu od 28-30 decembra, u zavisnosti od vremenskih uslova. Prijave brodova za Open klasu otvorene su do 30.decembra.

Raspis regate, Uputstvo za jedrenje i Prijavni formular dostupni su na stranicama Jedriličarskog saveza Crne Gore.

Na ovoj regati se ne plaćaju kotizacije, umjesto toga takmičari i gosti pozvani su da učestvuju u donatorskoj akciji i pomognu opremanje teretane JK Delfin. Organizatori najavljuju da će donatorski segment Starogodišnje regate svake godine biti posvećen nekom drugom jedriličarskom klubu, jer je cilj svih ciljeva dalji razvoj jedrenja u Boki.

Nagrade najboljima na Starogodišnjoj regati 2021 biće dodijeljene na moru, na liniji cilja. Trofeji idu najbržem brodu u realnom vremenu i najbržoj ojedrenoj barci. Prelazni pehar i novčana nagrada u iznosu od 500 eura biće dodijeljeni najboljoj ekipi u klasi J70.

Starogodišnja regata je ove godine ujedinila kompletnu morsku zajednicu Boke. U pripreme su uključeni akademski slikari, grafički dizajneri, glumci, muzičari, umjetnički fotografi, medijski profesionalci, stolari, ribari, kuhari, kako bismo na sve načine pokazali i prikazali da se naša Boka nije odmakla od mora, da na njemu i sa njim živi.

Izađite na more, biće nam lijepo, dajte ruke da što ljepša morska slika naroda Boke ode u svijet.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register