Durmitorska inicijativa: Promašenost javne garaže

Objavljeno: 14.12.2021, 10:00h

Na fejsbuk stranici Durmitorska inicijativa objavljene su fotografije koje pokazuju javnu garažu koja se na Žabljaku “gradi duži period”, uz konstatacije da su “obavljeni radovi protekli uz brojne propuste i greške tokom izvedbe”.

“Međutim, od samog izbora lokacije, pa preko izbora arhitektonskog rješenja, funkcionalnosti, projekat je još jedan od krupnih promašaja lokalne administracije”, navodi se u objavljenoj informaciji.

Prema autorima, sporna je lokacija, jer prema njoj “vode strme saobraćajnice kojima se tokom zimskih uslova otežano vrši saobraćaj”, “saobraćajna infrastruktura koja vodi do garaže nije opremljena adekvatnim i dovoljno širokim trotoarima kojima bi se pješaci bezbjedno kretali”, dok se promašenost u arhitektonskom pogledu vidi “u činjenici da je izabrano rješenje nadzemne garaže, davno napušteno rješenje kada su u pitanju planinskog mjesta”. “Nemanje krova, dovodi u pitanje funkcionalnost prvog i  i drugog sprata usled formiranja sniježnog pokrivača, tokom zimskog perioda, pa bi tokom zimskih mjeseci eventualnu funkcionalnost imalo samo prizemlje”.

 

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register