Milatović iznenađen neodgovornim ponašanjem vlasnika KAP

Objavljeno: 08.12.2021, 18:59h

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je društveno neodgovorno ponašanje vlasnika KAP-a Veselina Pejovića dovelo u rizik budućnost te kompanije.

Pejović je danas najavio da se Kombinat aluminijuma (KAP) zatvara.

“Ja sam iznenađen ovako društveno neodgovornim ponašanjem gospodina Pejovića”, kazao je Milatović, gostujući na TV Vijesti.

Kazao je da ga je zatekla današnja konferencija za medije Pejovića. Očekivao je, kaže, da se pregovori EPCG i KAP-a nastave.

“Gospodin Pejović je pregovorima pristupio u lošoj namjeri, neimajući dobru namjeru da KAP i dalje radi. Ono što je stav Vlade jeste da KAP koji je privatna kompanija i EPCG koja je državna kompanija treba da u svom odnosu i u pregovorima dođu do rješenja”, poručio je Milatović I dodao da  će sjutra na Vladi predstavnici EPCG informisati Vladu o toku pregovora sa KAP-om.

On je kazao da Uniprom ima jednog zaposlenog, odnosno Veselina Pejović, najveći broj angažovanih u KAP-u su zaposleni posredstvom druge kompanije.

“Inače odgovorno lice u toj drugoj kompaniji je čovjek koji se ovih dana pojavljuje ispred KAP-a – gospodin Dožić. Nekih je čini mi se 360 radnika u toj kompaniji. Važno je reći da je nova Vlada u ovoj godini uložila, 4,7 miliona eura i isplatilo ukupno 291 radnika u okviru socijalnog programa koji je bio na snazi, čime je svaki od tih radnika dobio između 16.000 i 18.000 eura”, kazao je Milatović.

Najava: KAP počinje da se gasi 15. decembra

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register