Bečić: Ne očekujem da će neko iz parlamentarne većine podržati inicijativu za nepovjerenje vladi

Objavljeno: 08.12.2021, 20:45h

Čini mi se da su svi poslanički klubovi parlamentarne većine jasno saopštili da neće podržati tu inicijativu, bez obzira na različite stavove.

Na sjednici Skupštine CG koja počinje 13.decembra naći će se 65 tačaka dnevnog reda, od kojih su glavne inicijativa opozicije za smjenu Vlade i Predlog budžeta za 2022.godinu.

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić ne očekuje da bi neko iz parlamentarne većine mogao glasati za smjenu Vlade.

,,Nadam se da će svi ostati pri svojim riječima i stavovima. Čini mi se da su svi poslanički klubovi parlamentarne većine jasno saopštili da neće podržati tu inicijativu, bez obzira na različite stavove. Demokratska Crna Gora sigurno neće podržati tu inicijativu, to odgovorno tvrdim. Smatram da treba da razgovaramo u parlamentarnoj većini, sa Vladom, da nađemo modalitete bolje saradnje, unaprijedimo kvalitet našeg zajedničkog rada, a ne da sa opozicijom tjeramo Crnu Goru u neke procese koji bi izazvali destabilizaciju, ili ličili na prekrajanje izborne volje građana.Mislim da niko iz parlamentarne većine nema te pobude i da ne ide u tom smjeru”, rekao je Bečić u intervjuu za RTV Nikšić.

Iako će ova tačka dnevnog reda izazvati dosta rasprave u parlamentu, ključna ako ne i najvažnija je predlog budžeta za 2022.godinu, napominje Bečić.

,,To je praktično najvažniji akt koji razmatra skupština u jednoj kalendarskoj godini. U cilju podizanja transparentnosti rada parlamenta, u susuret toj raspravi, prvi put u istoriji crnogorskog parlamentarizma organizovali Konferenciju svih budžetskih jedinica o prijedlogu budžeta, gdje su svi mogli da iznensu svoje stavove,mišljenja, kritike u odnosu na planirani budžet, kako bi se notirale primjedbe i u daljem postupku amandmanima unaprijedio kvalitet budžeta. Žao mi je što je u pripremi nacrta izostala jača i tješnija komunikacija Vlade i parlamentarne većine. Mislim da su trebali predstavnici Vlade da imaju intenzivniju komunikaciju sa parlamentarnom večinom, pogotovo kada govorimo o tako važnim dokumentima. Komunikacija je najbolji način za rješavanje otvorenih pitanja. Bez obzira na sve to, mislim da bi trebalo da usvojimo budžet krajem godine”, naglasio je Bečić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register