Đoković se distancirao od vlasti i opozicije

Objavljeno: 06.12.2021, 12:28h

Nakon što je njegova objava na Instagramu o značaju čistog vazduha i vode, uz fotografiju sa ekološkog protesta u Beogradu, protumačena kao podrška demonstracijama, najbolji teniser svijeta Novak Đoković je objavio novi post, u kojem navodi da želi da se ogradi i od “pozicije” i od “opozicije”, ali i poručuje da je kvalitet vazduha u Beogradu i cijeloj Srbiji već decenijama unazad zabrinjavajuće loš.

Đoković je rekao da je odlučio da se javno obrati jer je uvjeren u ogroman značaj tema koje imaju veze sa važnim ekološkim pitanjima, i naveo da aktuelni građanski protesti ukazuju na nepohodnost ozbiljnog i konkretnog pristupa tim pitanjima.

“Svestan sam da postoje i drugi zahtevi koji se čuju na protestu, a koji imaju političku konotaciju. Želim da se ogradim od ‘pozicije’ i ‘opozicije’, političkih struja bilo koje vrste. Uvek sam se trudio da budem APOLITIČAN. Smeta mi što čovek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao što su vazduh, voda i hrana, a da ne bude obeležen kao levičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd…” napisao je Novak Đoković, prenosi Beta.

Đoković podržao proteste u Srbiji

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register