‘Laković’ otkazao podršku, ‘Voli’ je nikada nije ni davao ‘Ženama Bara velikog srca’

Objavljeno: 05.12.2021, 10:29h

Uprkost tome što lokalna sjedišta velikih trgovinskih lanaca ovog mjeseca nisu izašli u susret ‘Ženama Bara’, one su, uz pomoć sugrađana, prikupile dovoljan broj namirnica da i u narednom mjesecu pomognu onima kojima je to potrebno.

NVU ‘Žene Bara velikog srca’, koje rukovode Narodnom kuhinjom u Baru, ovog mjeseca nijesu dobile podršku od hipermarketa “Laković” za organizovanje humanitarne akcije ispred tog marketa. Do sada su tu dozvolu imale, ali nakon otvaranja novog i većeg objekta “Laković” u Baru, podrška je izostala.

Do sada su organizovale humanitarnu akciju ispred ovog marketa, a princip je bio da kupci, nakon kupovine, doniraju neophodne životne namirnice ‘Ženama Bara’ na parkingu ispred. One te proizvode ne koriste samo za spremanje hrane u Narodnoj kuhinji, već doniraju pakete namirnica nesnađenim porodicama i pojedincima.

Market “Voli” nikada nije dao dozvolu za organizovanje ovakve humanitarne akcije.

Ovog mjeseca akciju su morale organizovati u svojim prostorijama, uprkos epidemiološkoj situaciji. Preko društvenih mreža su pozvale sugrađane dobre volje da potrebne namirnice donesu u Narodnu kuhinju.

U Narodnoj kuhinji u Baru se dnevno podijeli oko 250 obroka. Od novembra prošle do novembra ove godine one su pripremile i podijelile skoro 56.000 obroka.

Narodnja kuhinja u Baru (arhivski snimak)

Ljiljana Vujović iz NVU Žene Bara kaže da su od samog otvaranja Narodne kuhinje pokušavale, u više navrata, da organizuju akcije prikupljanja namirnica ispred velikih supermarketa.

” ‘Voli’ market nam nikada nije odobrio tako nešto, dok nas HDL ‘Laković’, sve do otvaranja novog objekta u Baru, nije odbijao”, kaže Ljiljana za PCNEN i dodaje da takve akcije pomoći za neke Barane život znače.

Otvaranjem vrata novog objekta, HDL “Laković više nije bio raspoložen da im izađe u susret. Njihove molbe, u više navrata upućene šefu objekta, odbijene su.

Ljiljana za PCNEN kaže da “svako ko se nije odazvao najiskrenijim, humanim idejama koje žive ‘Žene Bara’, neka preispita svoju savjest”.

Uprkost tome što lokalna sjedišta velikih trgovinskih lanaca ovog mjeseca nisu izašli u susret ‘Ženama Bara’, one su, uz pomoć sugrađana, prikupile dovoljan broj namirnica da i u narednom mjesecu pomognu onima kojima je to potrebno.

Ljiljana iz NVU Žene Bara kaže da ako se osvrnu tri godine unazad, a posebno na teški period od početka kovid pandemije, ‘Žene Bara’ su sve aktivnije u pomoći nesnađenim sugrađanima i sugrađankama.

Iz komapnija ‘Voli’ i HDL ‘Laković’ nisu odgovorili na pitanja PCNEN-a zbog čega ne dozvoljavaju da ‘Žene Bara’ sprovedu humanitarnu akciju ispred njihovih marketa. Nisu odgovorili ni na pitanje da li neke druge organizacije imaju njihovu podršku kada su u pitanju akcije humanitarnog karaktera.

Marija PEŠIĆ

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register