Borovinić Bojović: Omikron još nije registrovan u CG

Objavljeno: 01.12.2021, 10:35h

Na uzorcima koji su rađeni do sredine novembra pouzdano znamo da omikron nije detektovan u Crnoj Gori, kao što nije detektovan ni Delta plus soj

Novi soj korona virusa omikron još uvijek nije registrovan u Crnoj Gori, ali moramo očekivati da će se pojaviti, jer ne možemo posmatrati zemlju kao izlovan sistem, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

“Na uzorcima koji su rađeni do sredine novembra pouzdano znamo da omikron nije detektovan u Crnoj Gori, kao što nije detektovan ni Delta plus soj”, kazala je ministarka zdravlja, u emisiji Link na RTCG.

“Mogućnost obolijevanja i od omikrona je svakako manja ako ste vakcinisani. U kojem procentu tačno vakcine koje su dostupne štite od omikrona, stručna javnost se nije još izjasnila, to očekujemo uskoro”, poručila je Borovinić Bojović.

Nijedna osoba preminula od korona virusa u Crnoj Gori mlađa od 40 godina nije bila vakcinisan, prosjek godina onih koji su preminuli, a bili su vakcinisani je 75, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Podsjetila je i da je zaštita od obolijevanja od kovida nakon dvije doze vakcine 93,38%, što je visok procenat.

Među građanima koji su dobili obje doze oboljelo je njih 6,62%, a život izgubilo 0,07%.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register