Dačić raspisao referendum o promjeni Ustava Srbije

Objavljeno: 30.11.2021, 19:08h

Referendum će biti održan 16. januara 2022. godine

Predsjenik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je večeras referendum o promjeni Ustava Srbije.

“Referendum će biti održan 16. januara 2022. godine, u vremenu od sedam do 20 časova. Na referendumu građani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju: “Da li ste za potvrđivanje akta o promjeni Ustava Republike Srbije”, i odgovaraju sa da ili ne”,  rekao je Dačić.

On kaže da se promjena Ustava odnosi samo na dio vezan za uređenje vlasti, tačnije biranja sudija, i ponovio da nema nikakve veze sa preambulom i sa Kosovom i Metohije, koje će uvijek biti Srbija, prenose srbijanski mediji.

“Naročito nema nikakve veze sa raznim drugim pitanjima koja se politizuju u zadnje vrijeme, i koja se koriste za kršenje zakona i Ustava, i napade na političke neistomišljenike. Ovaj referendum se tiče isključivo vladavine prava. Shodno tome, mi pozivamo sve građane da izađu na referendum, i smatramo da je u interesu Srbije da se potvrdi ova odluka Narodne Skupštine, i da će to biti veliki korak naprijed”,  rekao je Dačić.

Predsjednik Skupštine kaže da na referendumu nema pobjednika, pošto to nisu izbori, ali da želi Srbiji da pobijedi na referendumu, i da uradimo sve u interesu Srbije.

Referendum je raspisan poslije završetka posebne sjednice parlamenta, na kojoj je održana objedinjena rasprava o Predlogu Akta o promjeni Ustava Srbije, Predlogu Ustavnog zakona za sprovođenje tog Akta i o Predlogu odluke o raspisivanju referenduma radi potvrđivanja Akta o promjeni Ustava.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte




Forgot?
Register