Opozicija predala inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Objavljeno: 29.11.2021, 16:49h

Poslanici opozicije predali su u skupštinsku proceduru inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi.

Kao što je i najavljeno 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore, napisao je poslanik SDP-a Raško Konjević na Tviteru. On je poručio da očekuje podršku ubjedljive većine poslanika.

Kao jedan od razloga za glasanje o nepovjerenju Vladi navodi se politička i institucionalna blokada.

“Crna Gora je pod rukovodstvom aktuelne Vlade dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višepartijskog sistema. Obim i karakter te krize svakako upućuju na činjenicu da se radi o stanju političkog i institucionalnog sistema gotovo bez presedana u savremenim reprezentativnim demokratijama. Predsjednik Vlade i Vlada su odavno izgubili legitimitet u Parlamentu budući da Vlada nema većinsku podršku što je u javnosti više puta saopšteno od strane većeg broja poslanika”,  navodi se u inicijativi.

Parlament je zbog takvog stanja Vlade bez legitimiteta i podrške parlamentarne većine više mjeseci bio blokiran, a njegov rad isključivo zavisi od partikularnih partijskih interesa umjesto da služi javnom i državnom interesu stvaranja legislativnih uslova za sprovođenje neophodnih reformi, navodi se u Predlogu da se glasa nepovjerenje Vladi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register