Putin: Temperatura u Rusiji raste dva i po puta brže od svjetskog prosjeka

Objavljeno: 31.10.2021, 18:27h

On je na samitu G20, na kome je učestvovao putem video veze, rekao da je temperatura vazduha u Rusiji porasla za više od pola stepena u proteklih deset godina

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da prosječna godišnja temperatura vazduha u Rusiji raste dva i po puta brže nego u svijetu.

On je na samitu G20, na kome je učestvovao putem video veze, rekao da je temperatura vazduha u Rusiji porasla za više od pola stepena u proteklih deset godina, prenio je TASS.

Putin je rekao da je pitanje klimatskih promjena od velikog značaja ističući da Rusija osjeća posljedice globalnog zagrijavanja.

“Suočavamo se i sa erozijom tla. Posebno smo zabrinuti zbog topljenja vječnog leda koji čini značajan dio naše teritorije”, rekao je ruski lider, prenosi Beta.

Podsjetio je da Rusija aktivno učestvuje u međunarodnim naporima za očuvanje klime.

Konkretno, poštuje sve svoje obaveze iz okvirne konvencije UN o klimatskim promjenama i Pariskog sporazuma i dosljedno sprovodi politiku smanjenja emisije štetnih gasova koji stvaraju efekat staklene bašte, preduzima korake za podizanje energetske efikasnosti svoje privrede i smanjuje emisiju pratećih gasova pri vađenju nafte, rekao je Putin.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register