Divlja građevina sina ministra Mitrovića osvanula u katastru

Objavljeno: 31.10.2021, 09:14h

Budvanski katastar je početkom septembra uknjižio na divlje izgrađenu troetažnu kuću Matije Mitrovića, sina aktuelnog ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića, objavile su Vijesti.

Riječ je o kući u mjestu Komoševina, na brdu Spas, iznad Budve.

Kuća je izgrađena bez građevinske dozvole i mimo važeće planske dokumentacije, na nekoliko stotina metara vazdušne linije od budvanskog Staroga grada.

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva 15. januara ove godine odbacio je prvi zahtjev Matije Mitrovića za legalizaciju kuće u Komoševini, kao neuredan.

Ratko Mitrović i njegova supruga su poklonili u decembru 2017. godine dvije parcele ukupne površine 552 kvadrata sinu Matiji, koji se 30. januara 2018. i zvanično uknjižio.

Da je ministar nelegalno gradio kuću, javnost je upoznata u maju, kada je u emisiji “Načisto” TV Vijesti nevješto pokušao da divlju gradnju pripiše sinu.

Sekretarijat je 20. oktobra 2015. izdao Mitrovićima urbanističko-tehničke uslove po kojima je, u skladu sa važećim planskim dokumentom, bilo dozvljeno da grade duplo manju kuću, odnosno prizemlje i dva sprata ukupne bruto građevinske površine 322 kvadrata, prenosi portal Vijesti.

MANS podnio krivičnu prijavu protiv ministra Mitrovića

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register