Portal Vijesti: Novi dokazi o kriminalu infiltriranom u sistem

Objavljeno: 30.10.2021, 20:12h

Međunarodne službe su dostavile crnogorskim vlastima još jednu turu poruka sa kriptovane aplikacije Sky ECC, a prema nezvaničnim informacijama, u tim transkriptima je navodno i komunikacija činovnika pravosudnih vlasti sa osobama s one strane zakona, prenosi portal Vijesti.

Oni su navodno, javljali članovima kriminalnih klanova da li će i kada biti podignute optužnice, obećavali ubrzanje postupaka za uslovni otpust, javljali kakve su odluke donijete, itd.

To bi, tvrde izvori Vijesti, moglo dovesti do novih istraga u kojima bi eventualno pod sumnjom mogli biti i doskorašnji visoki funkcioneri crnogorske policije, ali i činovnici pojedinih sudova i tužilaštava.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nijesu odgovorili na pitanja Vijesti o tom predmetu, ali je nezvanično potvrđeno da su dobili transkripte i da “tu ima svega”, prenosi portal Vijesti.

Navodno, i u novoj turi poruka one su koje su članovi kavačkog kriminalnog klana razmjenjivali sa policajcima čiji su nadimci na Sky ECC aplikaciji “Komita”, “Kardinal” i “Junior”…

Isti izvor je kazao da je zabilježena komunikacija pripadnika škaljarskog kriminalnog klana sa pojedinim doskorašnjim Vladinim funkcionerima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register