Antidepresiv pomaže u liječenju oboljelih od kovida

Objavljeno: 28.10.2021, 18:39h

Jeftin antidepresiv smanjuje potrebu za bolničkim liječenjem među odraslima koji imaju kovid i u rizičnim su grupama, pokazala je studija koja proučava kako ljekovi koje već imamo mogu da utiču na liječenje od kovida 19. Istraživači su rekli da lijek fluvoksamin, koji se koristi za liječenje depresije i opsesivno kompulsivnih poremećaja, inače ima dobar efekat na smirivanje upalnih procesa i da je pokazao dobre rezultate u manjim istraživanjima. Koautor studije, doktor Edvard Mils sa Mekmaster univerziteta u Ontariju, je rekao da su nalaze sada proslijedili američkom Nacionalnom institutu za zdravlje i da se nadaju da će dobiti zeleno svijetlo i od Svetske zdravstvene organizacije, prenosi VoA.

Jeftin antidepresiv smanjuje potrebu za bolničkim liječenjem među odraslima koji imaju kovid i u rizičnim su grupama, pokazala je studija koja proučava kako ljekovi koje već imamo mogu da utiču na liječenje od kovida 19.

Istraživači su rekli da lijek fluvoksamin, koji se koristi za liječenje depresije i opsesivno kompulsivnih poremećaja, inače ima dobar efekat na smirivanje upalnih procesa i da je pokazao dobre rezultate u manjim istraživanjima.

Koautor studije, doktor Edvard Mils sa Mekmaster univerziteta u Ontariju, je rekao da su nalaze sada proslijedili američkom Nacionalnom institutu za zdravlje i da se nadaju da će dobiti zeleno svijetlo i od Svetske zdravstvene organizacije, prenosi VoA.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register