SDT: Knežević teško zloupotrijebio informacije

Objavljeno: 26.10.2021, 18:59h

Specijalno državno tužilaštvo je saopštilo danas da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić više neće prisustvovati i učestvovati u radu skupštinskog Odbora za bezbijednost i odbranu, kojima predsjedava predsjednik ovog odbora, poslanik i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Kao razlog za to se navodi da je Knežević na danas održanoj konferenciji za novinare iznio detalje sa jučerašnje sjednice tog skupštinskog tijela čime je, kako se tvrdi, ugrozio postupke koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

Navodi se da je Knežević, uprkos obavještenju da su podaci koji će se na sjednici razmatrati tajni i da nije dozvoljeno unošenje elektronskih uređaja i snimanje toka sjednice, kao i da je zabranjeno iznošenje u javnosti podataka koji su razmatrani na sjednici.

Prema ocjeni Specijalnog državnog tužilaštva, Knežević je „teško zloupotrijebio“ informacije koje je čuo na jučerašnjoj sjednici, a što će, kako kažu, biti „detaljno analizirano“.

Knežević je ranije danas novinarima rekao da, u više navrata se ograđujući da iznosi samo ono što je dozvoljeno u skladu sa zakonom, da vezano za aferu „prisluškivanje“, glavnog državnog tužioca Katnića treba odmah suspendovati i procesuirati, jer pokušava da sakrije ili da relativizuje taj slučaj kako bi zaštito predsjednika Mila Đukanovića ili bivšeg premijera Duška Markovića.

Knežević je rekao i da se na konferenciju za medije odlučio nakon što su neki mediji iznijeli detalje sa jučerašnje sjednice Odbora koja je bila zatvorena za javnost.

Takođe, rekao je da je Katnić na jučerašnjoj sjednici i iznio neke nove detalje u vezi sa slučajem „državni udar“, na izborni dan 2016. u Crnoj Gori, koji su snimljeni i biće predati novom postupajem sudiji u tom predmetu, a u okviru obnovljenog postupka, po nalogu Apelacionog suda.

Knežević: Luka Bulatović nije otkrio uređaj za prisluškivanje u kabinetu Katnića (video)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply