Mladi Triatlon savez CG već u svjetskom društvu

Objavljeno: 26.10.2021, 16:05h

Triatlon savez Crne Gore je postao punopravni član Svjetske triatlon federacije odlukom na 34. kongresu, za koju je glasalo 73. od 74. prisutnih, saopšteno je iz toga mladog saveza.

Osnivačka skupština Triatlon saveza Crne Gore održana je 16. septembra 2021.godine na Cetinju, kada su usvojeni osnovni dokumenti i izabrano rukovodstvo. Savez je 14. oktobra dobio rješenje o upisu u registar Uprave za sport i mlade, a svega 10 dana kasnije, 24. Oktobra, postao član Svjetske triatlon federacije.

“Ovako brz prijem u Svjetski triatlon federaciju predstavlja veliki uspjeh Triatlon saveza Crne Gore, a za sve nas koji kroz ovaj sport stalno pomjeramo granice ostvarenje jednog sna i snažan podsticaj da to nastavimo, ali sada i kroz evropska i međunarodna takmičenjima da na pravi način predstavljamo Crnu Goru. Takođe, ovo nam otvara ogromne mogućnosti u edukaciji trenera, delegata i sudija po međunarodnim standardima, a nadamo se u brzoj perspektivi i učešću naših sudija i delegata na takmičenjima”, izjavio je Vedran Roćenović, predsjednik Triatlon saveza Crne Gore.

Triatlon je prisutan u Crnoj Gori već deceniju, sa tendencijom dinamičkog rasta, a klubovi su samo u posljednja dva mjeseca organizovali niz uspješnih takmičenja u Perastu, Kotoru, Budvi i na Žabljaku, dok crnogorski takmičari bilježe već zapažene individualne rezultate na različitim takmičenjima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply