Kosovski bokseri ponovo vraćeni sa granice Srbije

Objavljeno: 24.10.2021, 17:27h

Kosovskoj bokserskoj reprezentaciji danas ponovo nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Srbije, javio je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Delegacija sa Kosova, koju čine tri boksera, selektor i sekretar Bokserskog saveza Kosova, od subote pokušavaju da odu u Beograd kako bi učestvovali na svjetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Srbije od 24. oktobra do 6. novembra.

Selektor Bokserskog saveza Kosova Besim Brahimi je za RSE rekao da su srpske vlasti danas na graničnom prelazu Merdare privele delegaciju Kosova po „nalogu Vlade Srbije“.

Rečeno im je da Srbija ne priznaje Kosovo kao državu, a samim tim ni državna obilježja Kosova.

„Svjetska bokserska federacija je zatražila od Bokserskog saveza Srbije da dozvoli učešće (Kosova). Govore da će nam dozvoliti, a s druge strane nas vraćaju sa granice. Smatramo da Svjetski olimpijski komitet više neće dozvoliti da se ovakva prvenstva organizuju u Srbiji, zbog maltretiranja koje nanose sportistima“, rekao je Brahimi.

Kosovska delegacija je u subotu dva puta pokušala da uđe u Srbiju, ali su vraćani sa graničnih prelaza, najprije zbog dresova sa državnim obilježjima, a potom zbog kosovskih dokumenta.

Bokserima Kosova nije dozvoljen ulazak u Srbiju i učešće na SP

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply