Emte, Bemte, Jebemte

Objavljeno: 16.10.2021, 10:12h

Piše: Ibrahim ČIKIĆ

Naum pade mi igra koju bi stariji momci, zabave radi, često „igrali“ sa nama dječicom. Helem, uzeli bi nas trojicu i poredali u krug a onda bi nam oni dali imena. Jednog od nas bi nazvali Emte, drugog Bemte i trećeg Jebemte. Momak što bi nas postroio sebe bi nazvao sudijom.

Eh, onda bi igrica počinjala ovako:

Emte, ti si lopov i ukrao si 5000 dinara, Bemte ti si njegov drug i ti si maznuo 10000, a ti Jebemte si šlapio milion. Pošto vas je milicija uhvatila na djelu, moram vam po zakonu suditi. Zato što ste priznali krivicu (nije čekao naš odgovor) imate olakšavajuće okolnosti i ja vam izričem presudu. Emte, u ime naroda pet godina i nemaš pravo žalbe. Bemte deset, a tebi Jebemte doživotna. Kao što sam rekao – nemate pravo žalbe, a kaznu ćete odrobijati u ćenefu (WC).“

A onda bi prišao drugi momak i odgurnuo sudiju govoreći:

„Ma kakav si ti sudija, nisi ti pravilno donio presudu. Ja ću njima presuditi po pravdi“ i samo bi nam zamijenio imena i opet isto. A, onda bi nas zamijenili drugom dječicom – i opet u krug. Tako su koristili našu dječiju naivnost i bezazlenost sve dok nismo skontali njihovu pokvarenost.

***

Narode i narodnosti novonastalih balkanskih državica da li je moguće da su nas beskrupulozni pokvarenjaci osudili na doživotnu a da mi nismo to kadri skontati? 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register