Milošević: Medenica vršila pritisak na Radonjića u slučaju hapšenja Boškovića i Đurovića

Objavljeno: 15.10.2021, 10:45h

Milošević nije konkretno odgovorio na pitanje Vijesti – šta je tužiteljka Medinica tražila od tužioca Radonjića, ali je otkrio i da je kasno u noći tog tužioca zvao Enis Baković, bivši pomoćnik direktora Uprave policije

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rade Milošević je na vanrednoj pres konferenciji povodom slučaja “Belivuk” izjavio da je rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica vršila pritisak na postupajućeg tužioca u slučaju hapšenja policijskih rukovodilaca, Aleksandra Boškovića i Saše Đurovića.

Oni su uhapšeni 13. oktobra po nalogu Osnovnog državnog tužioca Vukasa Radonjića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine.

“U noći kada je pokrenut postupak i kada su određena lica privedena, negdje poslije ponoći je rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica vršila pritisak na postupajućeg tužioca…Upućen je poziv, naređeno mu je kako da postupa, postupajući tužilac je to odbio”, kazao je Milošević na pres konferenciji, prenosi portal Vijesti.

Milošević nije konkretno odgovorio na pitanje Vijesti – šta je tužiteljka Medinica tražila od tužioca Radonjića, ali je otkrio i da je kasno u noći tog tužioca zvao Enis Baković, bivši pomoćnik direktora Uprave policije.

“Sigurno ga nije zvao na kafu, nego da vrši pritisak na njega”, kazao je on.Milošević je objasnio da je prije desetak dana internom kontrolom utvrđeno ko je skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću.

“Mi sad jasno znamo da je gospodin Baković naredio…što je takođe dokaz jasne zloupotrebe”, rekao je on.

Milošević je objasnio da je od direktora Policije Srbije dobio zvaničan odgovor da oni nijesu tražili ukidanje zabrane, i da su pokrenuli postupak da to utvrde.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo je juče Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) da se Bošković i Đurović puste na slobodu.

 

Vijesti: Uhapšeni policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register