Postepeno se oporavljaju Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp

Objavljeno: 05.10.2021, 07:47h

Otprilike u 11:38 juče po evropskom vremenu, Downdetector je počeo da bilježi porast u izvještajima o prekidima na sve četiri usluge u vlasništvu Facebook-a. Andi Stone, portparol kompanije, je rekao u 12:07 popodne po srednjeevropskom vremenu da kompanija radi na brzom rješavanju problema. To “brzo rješavanje” je potrajalo do ponoći, a oko 01.30 u utorak i WhatsApp je konačno nastavio s normalnim radom, prenosi PC press.

Stranica sa greškom koju vidite pri pokušaju povezivanja sa platformama sugeriše da je greška u sistemu imena domena (DNS) odgovorna za prekid rada. U 15:52 popodne po srednjeevropskom vremenu, tehnički direktor Facebooka Mike Schroepfer je rekao da je kompaniji iskreno žao zbog prekida, ali nije ponudio objašnjenje šta ga je uzrokovalo.

Nije jasno koliko je problem raširen, ali Downdetector prikazuje više od 30,000 izveštaja o kvarovima samo za Facebook, a dodatnih 20,000 vezano je za Instagram. Prema tvitu sa zvaničnog Oculus Twitter naloga, problem takođe utiče na aplikaciju, prodavnicu i web lokaciju Oculus. Facebook-u je bilo potrebno više sati da riješi problem.

Prema novinaru Brian Krebsu, Facebook-ovi DNS zapisi povučeni su iz globalnih tabela usmjeravanja jutros. Još uvek niko ne zna kako je došlo do ovakvih promjena, ali jedno je sigurno, na globalnom nivou samo Facebook ima pristup da mijenja ovakve stvari. Još u julu je Akamai Technologies, ​​jedna od najvećih mreža za isporuku sadržaja na svijetu, prošla kroz sličan prekid, što je dovelo do toga da je veliki dio interneta, uključujući platforme poput PlayStation Store-a, TikTok-a i LastPass-a, postao nedostupan. Akamai je na kraju istog dana riješio problem.

U prvim minutima poslije ponoći Facebook servis je proradio, a odmah posle toga i Instagram. WhatsApp se oporavio tek šezdesetak minuta kasnije, i sada djeluje da je sve u pogonu. Još se ne zna šta je tačno izazvalo ovako ozbiljan i dugotrajan problem.

Kompanija Fejsbuk okrivila je “neispravnu promjenu konfiguracije” za skoro šest sati prekida u radu, koji je spriječio 3,5 milijardi korisnika kompanije da pristupe društvenim mrežama, a i servisima za razmjenu poruka.

Kompanija na blogu nije navela kako je došlo do promjene konfiguracije i da li je to bilo planirano, a nekoliko zaposlenih u Fejsbuku, koji su odbili da im se otkrije identitet, su ranije  saopštili Rojtersu da vjeruju da je prekid prouzrokovan unutrašnjom greškom u načinu na koji se internet saobraćaj usmjerava na njegove sisteme, prenose inostrani mediji.
Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply