Dodik: Vi ste najveći zlotvori u RS; Novinarka: Vi ste obični švercer i ratni profiter (video)

Objavljeno: 01.10.2021, 10:11h

Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik završio dio obraćanja na konferenciji za novinare nekoliko puta se obrušio na BN televiziju, za koju je rekao kako je kreirala aferu ‘Kiseonik’ u saradnji s političkom opozicijom sve s ciljem narušavanja atmosfere u Republici Srpskoj.

Na takve Dodikove izjave oštro je reagovala novinarka BN-a Slađana Jašarević, koja je Dodika upozorila da se tako ne obraća njoj i njenim kolegama.

“Ovo je posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama”

“U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako”, rekla je Jašarević.

Nakon njenog izlaganja Dodik je zatražio da se novinarki BN-a isključi mikrofon, ali mikrofon nije isključen te je javnost mogla čuti žestoke riječi koje su si međusobno uputili.

Jašarević je Dodika nazvala ratnim profiterom i švercerom.

“Ja sam član porodice borca, a vi ste u ratu švercovali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi gulite ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, je li vas sramota?” upitala je ona.

Na takve njene konstatacije, Dodik je rekao kako “ovi s BN-a nisu normalni”.

“Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruirani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u”, odgovorio je Dodik.

Dijalog Dodika i novinarke počinje u 38 minuti snimka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register