Savjet: Policajci ne trebaju da primaju poklone

Objavljeno: 28.09.2021, 21:33h

“Savjet za građansku kontrolu rada policije je stajališta da policijski službenici treba da imaju nultu toleranciju prema bilo kojoj vrsti poklona i nagrade van službe, zvaničnih državnih i opštinskih organa i svoje sindikalne organizacije, bez obzira da li se radi o novcu, predmetima ili uslugama i da Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da ojača napore prema rizicima i borbi za suzbijanje koruputivnih aktivnosti kako na visokom tako i niskom nivou”, saopšteno je danas povodom zahtjeva NVO Forum slobodnih građana Luča.

Ova NVO je, kako je navedeno, zatražila da se provjeri da li su policijski službenici koji su izveli operaciju dovođenja i odvođenja velikodostojnika SPC na Cetinje, 5. septembra 2021. godine, zbog intronizacije novog mitropolita “primili određene poklone koji bi mogli kompromitovati njihov lični kredibilitet i integritet policijske organizacije u cjelini”.

Savjet je sa pritužbom upoznao Ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije i od njih zatražio da nalože provjere i javnost obavijeste koje su tačno poklone primili policijski službenici i s tim u vezi pruže odgovarajuće instrukcije policijskim službenicima zbog budućih sličnih situacija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply