URA: Stvari se ne rješavaju saopštenjima za javnost

Objavljeno: 22.09.2021, 14:03h

Rekonstrukcija postojeće Vlade moguća je samo na ekspertskom nivou na osnovu sporazuma iz 9. septembra prethodne godine, koji je inače bio okvir za formiranje i funkcionisanje Vlade. A ukoliko se uđe u pregovore o političkoj vladi onda je to novi politički momenat i krećemo od nule u pregovorima i shodno tome sve opcije su na stolu

Sinoćnje saopštenje premijera Zdravka Krivokapića u URI vidimo kao reagovanje na dogovor Mandić – Bečić i ako je prethodno kazao da će se on povodom cijele situacije odrediti po inicijativi 41 poslanika, saopštili su danas iz ove partije reagujući na Krivokapićevo saopštenje.

„Ako je bio neki dogovor premijera sa DF-om i Demokratama, mi nijesmo obaviješteni stoga se i ne možemo određivati povodom toga. Ono što primjećujemo jeste da u cijelom ovom procesu niko ne zove na dogovor i sastanak nego se rješavanje političke krize želi završiti saopštenjima za javnost u kasnim večernjim satima. URA nikad nije bježala od dijaloga pa i ovoga puta smatramo da se o ovako ozbiljnim pitanjima ne može razgovarati putem medija već za stolom“, stoji u saopštenju URE.

Oni napominju da se URA precizno odredila prema ovim događajima iz prethodnih dana.

„Rekonstrukcija postojeće Vlade moguća je samo na ekspertskom nivou na osnovu sporazuma iz 9. septembra prethodne godine, koji je inače bio okvir za formiranje i funkcionisanje Vlade. A ukoliko se uđe u pregovore o političkoj vladi onda je to novi politički momenat i krećemo od nule u pregovorima i shodno tome sve opcije su na stolu“, ukazuju iz URE.

Oni dodaju da ne pristaju na predloženu ucjenu da se Tužilački savjet (TS) mora birati nakon okončanja dijaloga oko rekonstrukcije Vlade, već smatraju da je TS neophodno izabrati što je prije moguće, kako bi se, smatraju oni, snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nastavila i intezivirala.

„Takođe, od samog formiranja aktuelne Vlade, URA je pozivala sve konstituente vlasti da pokažu širinu i uključe pripadnike manjinskih stranaka, šta činimo i ovog puta, jer samo takva, integrativna i kompaktna Vlada može emitovati potrebnu stabilnost i može imati neophodan senzibilitet prema svim slojevima našeg društva“, zaključuje se u saopštenju URE.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply