Kosovska policija na granici sa Srbijom, Srbi uznemireni (video)

Objavljeno: 20.09.2021, 11:27h

Specijalne jedinice kosovske policije od rano jutros nalaze se u neposrednoj blizini dva prelaza na Sjeveru Kosova – Jarinju i Brnjaku. (Foto: ilustracija)

Pripadnici Kosovske policije su prethodno juče i u noći između subote i nedjelje na prelaz Jarinje dopremili više mobilnih montažnih kontejnera a skoro nedjelju dana su u toku najave i iz Beograda i iz Prištine da će se od 15. septembra krenuti sa primjenom, kako to kosovski zvaničnici nazivaju reciprocitetom – uklanjanjem srpskim tablica i KS tablica na Sjeveru.

“Narod je vrlo uznemiren i uplašen za svoju bezbednost i za svoj ekonomski opstanak, kao i za svoje porodice“, poručio je sa Jarinje predsjednik Srpske liste i kosovski ministar za povratak i zajednice Goran Rakić, prenosi portal Kossev.info.

Odluka kosovske vlade o zabrani srpskih tablica je jednostrana i nerješiv je problem za vlasnike 9.500 automobila koji su registrovani u centralnoj Srbiji, izjavila je danas Milica Andrić iz NVO Nova društvena inicijativa sa sjedištem na sjeveru Kosova.

Andrić je agenciji Beta kazala da suj u znak protestaj lokalni Srbi postavili barikade u blizini administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, dok se u neposrednoj blizini nalaze i specijalne jedinice kosovske policije s dugim naoružanjem i oklopnim vozilima.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply