ZA ŽIVOT – protest protiv uništavanja i pohare naših rijeka i šuma (uživo)

Objavljeno: 19.09.2021, 11:50h

Danas, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, s početkom u 12 časova, pokret ‘Sačuvajmo rijeke Crne Gore’ će, zajedno sa mještanima koji se bore protiv izgradnje malih hidroelektrana (mHE) i devastacije rijeka, kao i sa mještanima koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije i devastacije šumskih resursa, organizovati protest “Za život”.

Protest se organizuje uoči 30-te godišnjice proglašenja Crene Gore ekološkom državom.

 

“Dok građani konstantno zahtijevaju rješavanje akumuliranih ekoloških problema – institucije i dalje ostaju nijeme i nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i  dozvoljavaju realizaciju štetnih koncesija koje doprinose devastaciji životne sredine.

Dok se građani svakodnevno bore za svoja osnovna ljudska prava i naša zajednička dobra –  institucije organizuju simbolične akcije, ne baveći se suštinskim i egzistencijalnim problemima, nastavljajući praksu prethodne Vlade.

Uprkos svim pravnim neregularnostima, zbog kojih se mogu i moraju raskinuti štetni ugovora, i uprkos devastaciji rijeka i kontinuiranom protivljenju mještana – Vlada nastavlja da populističkim i senzacionalističkim izjavama obmanjuje javnost da je izgradnja mHE zaustavljena.

Svjedočimo i kontinuiranim protestima mještana koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije šumskih resursa i bahatosti privilegovanih tajkuna gdje zbog ovakve koncesione politke uništvaju se naši navredniji resursi”, poručuju iz Pokreta ‘Sačuvajmo rijeke Crne Gore’.

Reporteri PCNEN-a će uživo izvještavati sa ovog protesta.

 

No description available.No description available.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply