Preispituje se postupanje obezbjeđenja predsjednika Đukanovića

Objavljeno: 18.09.2021, 07:19h

Vrhu Uprave policije upućena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv službenika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata iz pratnje predsjednika države Mila Đukanovića, kako bi se utvrdilo da li su napravili profesionalni propust i ugrozili njegovu bezbjednost zbog toga što su 4. i 5. septembra dozvolili da štićena ličnost bude na Cetinju, koje je tada bilo označeno kao visokorizična zona, objavile su Vijesti.

Vijesti saznaju da su službenici policije iz Đukanovićeve pratnje već dostavili izjašnjenje šefu Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Milošu Rakonjcu u kojem su odgovorili na dva ključna pitanja – da li su predsjednika države upozorili da ne bi trebalo da ide u Cetinje, te da li su o tome, u koje vrijeme i na koji način obavijestili šefove u vrhu Uprave policije.

Nakon predloga – inicijative neposrednog rukovodioca Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, trebalo bi da se odluči da li će Disciplinska komisija MUP pokrenuti postupak protiv službenika policije zaduženih za bezbjednost predsjednika države, zbog teže povrede službenih dužnosti, prenosi portal Vijesti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply