Knežević: U ovom trenutku izbori ne odgovaraju nikome

Objavljeno: 17.09.2021, 09:18h

DF bi, ako bi bili održani izbori, imao bolji rezultat nego na prošlogodišnjim izborima. Neki iz vladajuće većine ne bi prošli ni cenzus i Vladu bi vidjeli samo ako prođu Karađorđevom ulicom u Pidgorici

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kaže da je neophodno da dođe do rekonstrukcije Vlade Crne Gore, i da je premijer Zdravko Krivokapić inokosni organ u Vladi, a da promjene traži 37 poslanika od 41 koliko ima vladajuća većina.

“I URA traži promjene. Tako da je nedvosmisleno potrebno rekonstruisati Vladu. Da li će u nju ući lideri partija ne znam, jer će to odlučiti organi partija. Ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi bili lideri partija članovi Vlade”,  rekao je Knežević u Jutarnjem programu RTCG, prenosi Dan.

On ističe da ga iznenađuje reagovanje GP URA na dogovor Demokrata i Demokratskog fronta.

“Volim i ja URU no trpim. Uvijek su govorili da pristaju na sve ako se ne ruši dogovor od 9. septembra prošle godine. I mi smo to uradili. Očekivao sam salve pohvala, a naišli smo na žestoke kritike”, kazao je Knežević.

On je rekao da u ovom trenutku izbori ne odgovaraju nikome, ali da bi DF imao odličan rezultat.

“Mislimo da nisu potrebni, ali DF bi, ako bi bili održani, imao bolji rezultat nego na prošlogodišnjim izborima. Neki iz vladajuće većine, međutim, ne bi prošli ni cenzus i Vladu bi vidjeli samo ako prođu Karađorđevom ulicom u Pidgorici”,  Rekao je KNežević.

Do razrješenja krize vlasti u Crnoj Gori moglo bi da dođe najkasnije do 15. oktobra, da imamo i rekonstruisanu Vladu i izabran Tužilački savjet, i da Skupština i Vlada mogu da počnu da funkcionišu u skadu sa Ustavom i zakonom i bez turbulencija, kazao je j Knežević.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply