DPS traži od Vlade smjenu juče imenovane direktorke Filmskog centra

Objavljeno: 17.09.2021, 12:09h

Na imenovanje novosađanke Aleksandre Mandarić-Božović za direktorku Filmskog centra Crne Gore danas je oštro reagovala najjača opoziciona stranka, Demokratska partija socijalista, navodeći da je riječ o osobi koja je jedna od osnivačica desničarske srpske političke organizacije Dveri i njena kandidatkinja za poslanicu Skupštine Srbije.

“Pravo sa liste ultra-nacionalističke stranke Dveri Boška Obradovića, slećela je u Crnu Goru, nova direktorka, Aleksandra Božović. Skromnih kvalifikacija i referenci, novoimenovana direktorka Filmskog centra, prethodno je bila preplaćena savjetnica direktora Kulturnog centra Novoga Sada Andreja Fajgelja, poznatog po profašističkim stavovima. Opravdano vjerujemo, da je ministarku Bratić, prije svega fascinirala politička, a ne stručna biografija Aleksandre Božović. Dveri, čija kandidatkinja za poslanicu je bila novoimenovana direktorka Filmskog centra Crne Gore, tvrde da je Boka Kotorska dio Srbije, a pripadnici ove ultra-nacionalističke srpske partije upadali su na javne tribine, fizički se obračunavajući sa učesnicima i neistomišljenicima”, rečeno je u reagovanju Komisije za prosvjetu DPS-a.

Uz napomenu da “kulturna scena Crne Gore nije privatni posjed Vesne Bratić”, DPS je zatražio od Vlade Crne Gore i njenog predsjednika, “da pod hitno razriješi juče imenovanu direktorku Filmskog centra, jer su se sad preigrali u nadmetanju ko će više uniziti crnogorski identitet, kulturu i umjetnost”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply