Abazović: Nemam informaciju da je pripremano ubistvo patrijarha Porfirija

Objavljeno: 17.09.2021, 21:15h

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti, kazao je, u intervjuu za TVCG, da on nema podatak da je pripremano ubistvo patrijarha SPC Porfirija prilikom nedavnog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

Patrijarh je nakon povratka u Beograd napisao na svojoj instagram stranici da je postojao neko ko je na Cetinju bio spreman da snajperskom puškom spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Abazović je kazao da je potrebno prvo izabrati Tužilački savjet, pa onda razgovarati o rekonstrukciji Vlade, o čemu su se, bez učešća URA, dogovorili Demokratski front i Demokratska CG.

“Ukoliko dođe do toga da političari uđu u Vladu, što nije nelegitimno, mi imamo novi momenat, i onda treba da napravimo komletnu političku Vladu. Mi moramo da izaberemo između ekspertske vlade ili političke vlade ili nečega trećeg”, kazao je Abazović.

On je potvrdio da na njega vrše pritisak “kriminalne strukture” da prestane da se bavi ovim čime se bavi, ali ne i da to čini i Demokratski front.

“Ja nikada nijesam imao problem sa kolegama, mnogo puta se nisam slagao sa njima, niti se sad slažem, ali trudim se da budem profesionalac u smislu da smo ovdje da predstavljamo građane, ne neke svoje uske interese i da se tako moramo odnositi. Sa DF-om uvijek je komunikacija bila na tom nivou i nikakvog specijalnog pritiska niti su oni pravili na mene, niti mogu da prave, niti sam ja pravio na njih, niti to mogu” , kazao je Abazović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply