SSS: Tužilaštvo da uzme u zaštitu aktivistu Brkovića

Objavljeno: 15.09.2021, 13:07h

Skupština slobodne Srbije (SSS) je uputila danas zahtjev Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal da odmah pokrene postupak predistražnih radnji povodom “jezivih pretnji, među kojima su i pretnje smrću, koje ovih dana dobija mladi novosadski politički aktivista Brajan Brković, član Stranke slobode i pravde, na društvenim mrežama”.

Kako je navedeno u saopštenju SSS, Brković je prijetnje počeo da dobija nakon što je izveo politički performan u Novom Sadu, u kvartu Liman, “čije su mnogobrojne javne površine proteklih dana naprednjački aktivisti prekrečili u boje zastave Srbije”.

Brković je, navodi se u saopštenju, preko jedne od tih površina ispisao nazive nekih od najvećih korupcionaških afera, kao što su ‘Krušik’ i ‘Jovanjica’, “čime je želeo da pošalje poruku da SNS, udarajući u patriotske talambase, želi da prikrije da ovom zemljom vlada kriminalna hobotnica koja je uništila i opljačkala državu, razorila institucije i društvo, i pod noge bacila Ustav i zakone”.

SSS je pozvala građane i građanke Srbije da se solidarišu sa Brajanom Brkovićem i svima onim koji su izloženi političkom nasilju.

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!” je pozvala Novosađane na solidarisanje sa Brkovićem.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply