Podnijeta krivična prijava protiv Đukanovića za izazivanje mržnje

Objavljeno: 12.09.2021, 14:45h

Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, ali očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne smije da reaguje protiv njega

Advokat Zdravko Đukanović je podnio je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Đukanović je naveo da je crnogorski predsjednik u intervju zagrebačkom Jutarnjem listu nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu kvazivjerskom zajednicom, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je uporedio sa Hitlerom i optužio ga da želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, prenosi Srna.

“Ovakve netačne, ali opasne tvrdnje su usmjerene na izazivanju mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu, a imajući u vidu funkciju koju Đukanović obavlja kao predsjednik Crne Gore mogu imati nesagledive posljedice”, naveo je advokat.

“Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, ali očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne smije da reaguje protiv njega”, naveo je advokat.

On očekuje da se Đukanović, za koga je pokrenut opoziv pred Skupštinom Crne Gore, sasluša pred nadležnim tužilaštvom, da se izjasni na sve bitne okolnosti ovog intervjua i da se protiv njega pokrene krivični postupak u kojem će se kazniti po zakonu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply