Devastatori Ćehotine napuštaju Crnu Goru

Objavljeno: 12.09.2021, 15:14h

Rijeka Ćehotina u gornjem toku u mjestu Tešanj, presušila je, a njeno, inače plitko korito, zasipa se iskopom materijala koji nastaje probijanjem puta ka selu

Milorad Mitrović iz NVO Breznica saopštio je da devastatori Ćehotine napuštaju Crnu Goru, te da su viđeni na graničnom prelazu.

Mitrović je za RTCG saopštio da je nakon reakcije inspekcije beogradska firma “Sunce beton” počela da povlači dio svoje mehanizacije koja je, tvrdi, na volšeban način i ušla u Crnu Goru, prenosi portal RTCG.

“Danas je na graničnom prelazu Dobrakovo uočen kamion u vlasništvu pomenute firme sa utovarenim mobilnim postrojenjem za drobljenje kamenog agregata koja je u Crnoj Gori radiila u ileglnom kamenomu, bez neophodnih dozvola nadležnih organa, bez odobrenih koncesija i neplaćenih koncesionih naknada, čime je u značajnoj mjeri oštećen Budzet države Crne Gore i njenih građana”, rekao je Mitrović.

On pita kako je moguće da mašine i vozila firme iz druge države “slobodno i nesmetano uđu u zemlju, rade ilegalno, nanesu ogromnu štetu i nakon kontrole, napuste teritoriju države u kojoj je radila ilegalno i napravila ogromnu štetu”.

“Podsjećanja radi, pomenuta firma je radila na probijanju seoskog puta u mjestu Tesanj MZ Kovren u bjelopoljskoj opštini, gdje je napravila neprocjenjivu i nepopravljivu štetu biodiverzitetu zatrpavajući korito Ćehotine, koristeći ilegano pozajmište kamena stvarajući ogroman kamenolom i ileglnu deponiju otpada od iskopa uz samu obalu Ćehotine”, kazao je on.

“Nakon izlaska inspektora na lice mjesta i kontrole u kojim je konstatovano mnoštvo nepravilnosti i radova bez ikakvih dozvola, izvođač radova koji je pričinio štetu, nesmetano izvozi mašine i opremu za koju se pouzdano ne zna kako je i ušla u Cenu Goru”, zaključio je Mitrović.

Rijeka Ćehotina u gornjem toku u mjestu Tešanj, presušila je, a njeno, inače plitko korito, zasipa se iskopom materijala koji nastaje probijanjem puta ka selu, upozorava Milorad Mitrović iz NVO Breznica, iz Pljevalja.

Zasipaju korito Ćehotine, skoro presahle

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply