Biskup se zaljubio u autorku erotskih romana

Objavljeno: 10.09.2021, 08:10h

Biskup se zaljubio u Silviju Kabalol, koja je mlađa od njega 14 godina. Ona je autorka erotskih romana, razvedena je i majka  dvoje djece.

Španski biskup, egzorcista Havijer Novel, objavio je da se povlači sa mjesta biskupa Solsone u Kataloniji, jer želi da počne novi život iz strogo ličnih razloga.

Biskup se zaljubio u Silviju Kabalol, koja je mlađa od njega 14 godina. Ona je autorka erotskih romana, razvedena je i majka  dvoje djece.

Biskup navodi da je upoznao Silviju, koja je psiholog, a proučava religije, jogu, demografiju i seksologiju.

Izdavač je njene knjige opisao kao da su „preokrenule sva naša moralna i etička razmatranja”.

Njena najnovija knjiga “Pakao u Gabrijelovoj požudi”, priča je o zatvoru, sektama, sadizmu, požudi, besmrtnosti i gruboj borbi između dobra i zla, između Boga i Sotone, i između anđela i demona.

Biskupu Novelu predviđala se sjajna budućnost, viđen je kao zvijezda u usponu u španskoj katoličkoj crkvi pošto je imenovan za najmlađeg biskupa u Španiji 2010. godine, kada je imao samo 41 godinu.

Međutim, njegov uspon je stagnirao izborom pape Franje 2013. godine, naveo je The Times.

Biskup Novel je opisao abortus i eutanaziju kao „genocid”, a to nije bilo u skladu sa raspoloženjem crkve i pape Franja.

Novel je jedini biskup koji je otvoreno glasao na kontroverznom katalonskom referendumu o nezavisnosti 2017. godine, koji se smatra nezakonitim prema španskom zakonu.

Papa je prihvatio njegovu ostavku, a crkva nije dala komentar.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register