URA pozvala Demokrate da pokažu elementarnu ozbiljnost i odmrznu važne političke procese

Objavljeno: 09.09.2021, 23:35h

URA je odgovorila na optužbe Demokratske Crne Gore i poručili im “da shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta”.

“Prije svega, drago nam je da su kolege u Demokratama i dalje prisutne i da su odmrzle svoje političko djelovanje. Kada je makar to utvrđeno i kada su oprane sve zavjese u Skupštini Crne Gore, hoblovan sav parket i zamijenjene keramičke pločice, šta je od krucijalnog emancipatorskog značaja za evropski put Crne Gore, pozivamo ih da shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta”, poručili su iz URA preko svoga Medijskog tima.

“Pošto nemamo vremena za dječje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom djelovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog savjeta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko djelovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom”, odgovorili su u Građanskom pokretu URA.

URA je poručila Demokratama da ne jurišaju na ministra unutrašnjih poslova (MUP) i direktora Uprave policije (UP), jer je sektor bezbjednosti jedini isporučio konkretne rezultate i Crnu Goru zaista približio Evropskoj uniji (EU).

“Ukoliko nekome smetaju istorijske akcije policije kojima se zapljenjuje rekordnih 1.4 tone kokaina, tone i tone marihuane, stotine kilograma skanka i drugih droga, hapse vođe kavačkog klana i rabijaju operacije škaljarskog klana, sprječavaju likvidacije po crnogorskim gradovima – koji su godinama bili svakodnevnica, neka njima služi na čast. URA ne brani partijsku, već nezavisnu i profesionalnu policiju i bezbjednosni sektor, koji istinski služi svim građankama i građanima Crne Gore”, ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća na to da bi ti rezultati bili još ozbiljniji, pogotovo u dijelu korupcije na visokom nivou, da su Demokrate dozvolile, a ne opstruirale, izbor Tužilačkog savjeta.

“Kada su predstavnici DPS-a, u političkom dijalogu koji je inicirao upravo predsjednik Skupštine i Demokrata, tražili odlaganje izbora Tužilačkog savjeta za jesen – niko nije mogao povjerovati da će do toga zaista i doći. Sa žaljenjem konstatujemo da su upravo Demokrate kumovale tom odlaganju, pa ih pozivamo da u što kraćem roku isprave najveću grešku u svom dosadašnjem političkom djelovanju. Želimo da vjerujemo da Demokrate mogu mnogo bolje”, zaključili su u Građanskom pokretu URA.

Demokrate su večeras oštro napale lidera URA Dritana Abazovića, nakon  njegovog gostovanja u emisiji ‘Načisto’ TV Vijesti.

Demokrate: Abazović bio protiv akcije ‘kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinjem i Crnom Gorom’

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply