Pucnji i aplauz (video)

Objavljeno: 09.09.2021, 12:15h

Jasno je bilo da se radi o oružiju koje policija na toj poziciji nije posjedovala već je bila opremljena suzavcima i šok bombama, tako da me obuzela jeza i strah da je došlo do oružanih sukoba na barikadama.

Začuli su se pucnji dok sam prenosio uživo dešavanja sa Dvorskog trga na Cetinju, gdje su  okupljeni, na čelu sa Veselinom Veljovićem, nešto ranije pokušali da probiju policijski kordon koji je osiguravao Cetinjski manastir.

Više paljbi odjeknulo je Cetinjem u tom trenutku, što se moglo čuti i u našem prenosu uživo. Jasno je bilo da se radi o rafalnoj paljbi iz oružja koje policija na toj poziciji nije posjedovala već je bila opremljena suzavcima i šok bombama, tako da me obuzela jeza i strah da je došlo do oružanih sukoba na barikadama.

O pucnjavi se, nakon toga, nije puno znalo, ali ih je svaki građanin Cetinja i policajac mogao čuti.

Srećom, nije došlo do većih posledica, a o pucnjima skoro nijedan mediji, osim TV N1, nije izvijestio do danas, a podsjetiću da su novinari N1, prema kasnijim izvještajima medija, tog dana napadnuti.

Dešavanja se na različite načine interpretiraju, ali definitivno se moglo vidjeti da su mnogi demonstranti, što sa maskama i bez njih, više puta pominjali oružije, bombe, pa i to da se “ovo bez pušaka ne završava”. Neke od tih izjava zabilježila je i naša kamera.

Kao građanin smatram da svaka prijetnja oružjem i pokušaj da se isto upotrijebi protiv policijskih službenika ili drugih građana se mora rasvijetliti i procesuirati.

Više puta sam i sam napadnut od strane maskiranih demonstarnata koji su pokušali da mi zabrane da snimam i oduzmu opremu. Srećom, među njima je bilo i prisebnih koji su taj isti pokušaj spriječili i smirivali tenzije.

Nadam se da se sa ovim događajima više neće kalkulisati i da će se incidenti koji su se desili tog dana rasvijetliti, kao i da će odgovorni biti procesuirani.

Na snimku možete pogledati kako su demonstranti reagovali kada se na Cetinju začula rafalna paljba.

Vuk Vujisić

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply