Sindikat medija CG skrenuo pažnju na skrivene oblike cenzuru

Objavljeno: 08.09.2021, 19:25h

Sindikat medija Crne Gore je skrenuo javnosti danas na to da su “javnosti (su) juče plasirane cenzurisane fotografije nakon sastanka premijera Zdravka Krivokapića u vili ‘Gorica’ sa predstavnicima bezbjednosnog sektora”.

“To ne bi bilo moguće da je fotoreporterima i snimateljima bilo dozvoljeno da prisustvuju događaju. Ovakva praksa već godinama postoji i to ne samo na državnom nivou, već i lokalne samouprave često koriste priliku da o svojim aktivnostima izvještavaju putem saopštenja i promotivnih fotografija, koje se iz njihovih kabineta šalju redakcijama”, rečeno je u saopštenju Sindikata medija.

Sindikat je ovim povodom apelovao na predstavnike državnih organa i javne funkcionere “da uvaže značaj posla koji obavljaju medijski radnici, čiji je osnovni zadatak izvještavanje u interesu javnosti”.

Pojedini mediji su danas skrenuli pažnju javnosti na čpinjenicu da na službenim fotografijama iz vile ‘Gorica’ nije bilo vicepremijera Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulića I direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ako su I oni bili na prijemu koji je organizovao premijer Krivokapić da bi čestitao pripadnicima bezbjednosnog sektora na uspješno zvršenim zadacima tokom protesta na etinju i ustoličenja mitropolita Joanikija.

 

Premijer Krivokapić odao priznanje pripadnicima bezbjednosnog sektora (video)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register